Западният свят осъди изборите в Русия, които бяха спечелени убедително от Владимир Путин.

...
Западният свят осъди изборите в Русия, които бяха спечелени убедително от Владимир Путин.
Коментари Харесай

Фарс с демокрацията: ЕС и отделни страни осъдиха изборите в Русия

Западният свят осъди изборите в Русия, които бяха спечелени убедително от Владимир Путин. Като  " фарс с демокрацията " ги дефинираха външните министри на ЕС. 

 

 
Провеждането на по този начин наречените избори в елементи от Украйна, Молдова и Грузия опонира на интернационалното право. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да се защитим по-добре от Русия на Путин и да останем твърдо на страната на Украйна с още 5 милиарда евро помощ.
Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия

Германският канцлер не поздрави Путин за успеха. Говорителка на федералното правителство каза, че резултатът е бил предизвестен още преди хората да гласоподават. 

Полското министерство на външните работи също говори за репресии на изборите. 

 
Това не бяха свободни и честни избори, без наблюдаващи от ОССЕ, строго ограничена среда. На дипломатически език мога да кажа, че тези избори бяха базирани на репресии и заплашване, а на украинска окупирана територия те нарушиха суверенитета на Украйна. 
Жозеп Борел - висш представител на ЕС за външната политика и сигурността 

Топ дипломатите на балтийските републики заявиха в Брюксел, че не признават резултатите. Според външния министър на Естония, мястото на Путин е в съда в Хага в качеството на военнопрестъпник.  

Володимир Зеленски също осъди резултата от изборите в Русия. 

 
Тези дни съветският деспот симулира нови избори. Всички по света схващат, че тази фигура просто се е пристрастила към властта и прави всичко допустимо да ръководи постоянно.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че безапелационната победа на президента Владимир Путин на избори, на които той не срещна съвсем никаква действителна съпротива, е посочила, че съветските жители поддържат неговата политика. 

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че няма да поздрави Путин. Полското министерство на външните работи също говори за репресии на изборите.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР